ГОРИЦА ПОПОВИЋ ОДУШЕВИЛА ПУБЛИКУ МОНОДРАМОМ „ГОСПОЂА МИЛИХБРОТ“

Маестрална Горица Поповић синоћ је на сцени Градског позоришта Фоча побрала аплаузе за извођење ауторске представе „Госпођа Милихброт“, настале на основу кратких прича Бранислава Нушића.

Позната глумица је пуне четири деценије на сцени „Атељеа 212“. До сада је остварила неколико ауторских пројеката, попут представа: „Ау, поплава“, „Изволте сличицу“, „Звездарске звездице“. У „Госпођи Милихброт“ адаптирала је кратке приче нашег најпознатијег мајстора комедије, хумора и смијеха, и претворила их у неодољиву представу.

„Представу ‘Госпођа Милихброт’ сам назвала по једној од Нушићевих приповетки. То је прича о једној веселој удовици која препричава свој брак са мужем који је преминуо, а који је био доста старији од ње. Она каже да зна да су је оговарали, да му је она дошла главе, али да то није тачно. Међутим, кроз представу се види да му је она прилично ‘јела душу’. Наравно, то је комедија“, изјавила је Горица Поповић.

Радња представе се одвија двадесетих и тридесетих година прошлог вијека, врло инспиративном периоду за прослављену глумицу.

„Јако волим тај период, препун добре музике, добре моде, великих уметничких нових праваца, сликарства и један, заиста, богат живот људи у тим временима. Врло често се враћам том времену, тако да сам писала неке ствари, рецимо представу ‘Ау, поплава’ коју смо играли у ‘Атељеу 212’ преко 100 пута, затим ‘Звездарске звездице’, такође једну комедију. Баш волим да се вратим у то време. Иначе, радим и неке моје хобије – ручне радове и везове из тог времена“, наглашава Поповићева.

Својеврсно вече смијеха са дивом српског глумишта употпуњено је сонговима за које је написала текст и музику. Наиме, познато је да се упоредо са глумачком каријером, Горица Поповић бавила и музиком. На самом почетку пјевала је у групи „Сунцокрет“.

Глуму је дипломирала на Факултету драмских уметности у класи професора Предрага Бајчетића, гдје је била и асистент на предмету „Дикција и глума“. Освојила је и два угледна признања, награде „Жанка Стокић“ и „Павле Вујисић“, обје за животно дјело – једно за позоришну, друго за филмску умјетност.

About the Author: