Гостовање организације „Кловнови без граница“

ГОСТОВАЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „КЛОВНОВИ БЕЗ ГРАНИЦА“

Кетрин Ролфс и Сузи Вимер, чланице непрофитне организације „Кловнови без граница“ (Clowns ohne Grenzen) из Њемачке јуче су у Градском позоришту Фоча извеле перформанс за дјецу и младе.

Чланице организације чија је мисија да повежу људе смијехом изразиле су задовољство због гостовања у Фочи и позитивних реакција публике.

„Представа је била изврсна, уживала сам у наступу. Свидјела ми се интеракција са дјецом и њихов смијех, што је и сврха овог пројекта“, изјавила је Кетрин Ролфс, професор музике и покрета на Музичкој академији у Базелу, у Швајцарској.

Додаје да је члан организације „Кловнови без граница“ око седам година.

Њена колегица Сузи Вимер чланица је наведене организације од 2008. године, а иза себе има преко двије деценије рада са публиком.

„Радим као плесач, перформер и наравно клаун већ 22 године. Бројну публику увеселили смо својим наступом, а почињемо увијек са истим перформансом. Понекад смо у Индији имали око 3.000 дјеце на једном перформансу. У Непалу и Ирану имали смо само двадесетеро дјеце, али увијек крећемо са нашим перформансом са пуном енергијом“, нагласила је Сузи Вимер.

Представа је изведена у организацији Сервис центра „Трачак наде“ из Фоче, у сарадњи са Удружењем за психо-социјалну подршку и бољу будућност „Прогрес“ из Сарајева, које је имплементатор пројекта у БиХ. Пројектне активности претходно су реализоване у Тузли, Брези и Мостару, а слиједи гостовање у Источном Новом Сарајеву.

Поред чланова „Трачка наде“, за представу је организован колективни долазак дјеце из вртића и продуженог боравка.

Представа је изведена у три термина уз просторно-техничку подршку Градског позоришта Фоча, које дјелује при Музеју Старе Херцеговине.About the Author: