Изведена комедија „Мамин син 3“

Глумци Студентске позоришне трупе синоћ су премијерним извођењем комедије „Мамин син 3“ симболично обиљежили четврту годишњицу рада трупе.
Публика је аплаузом наградила шесту студентску представу постављену на сцени Градског позоришта Фоча. Први комад трупе „Ономад у младости“ изведен је 29. маја 2018. године, а услиједили су: „Мамин син 1“, „Женски разговори“, „Мамин син 2“ и „Балкански шпијун“.
Наставци „Маминог сина“ рађени су по тексту и у режији предсједнице трупе Мирјане Радовић, која тумачи улогу Анђелије.
Кроз хронолошки повезане наставке „Мамин син“ прати три генерације породице Рикало и међусобне сукобе изазване генерацијским јазом.
„У трећем дијелу имамо трећу генерацију са потпуно другачијим схватањима и размишљањима од претходних генерација, тако да ће током цијелог комада долазити до њиховог сукобљавања“, истиче Радовићева.
Додаје да је наш менталитет база сваког комада, а инспирацију за „Маминог сина“ црпи из околине и свакодневних појава које виђа у пошти, продавници, на улици…
„На крају сценарија имамо поруку за публику, а која гласи да сви треба да радимо на себи, да будемо што боља верзија себе јер уколико имамо квалитетнију индивидуу, имаћемо и квалитетније друштво“, поручује Радовићева.
Улога Анђелијиног мужа Јовице припала је Дејану Радовићу.
„Јовица живи под патронатом мајке; увијек је у сукобу са женом везано за васпитање дјетета. Ради за минималац, те улази у сукобе због финансија и плаћања рачуна“, истиче Радовић.
Додаје да је лако ући у улогу Јовице јер се тема представе односи на друштво у коме живимо, те да сви у ближој или даљој породици имају сличне ситуације са којима се сусрећу личности из представе.
Преостале улоге тумаче студенти Медицинског факултета у Фочи: Милош Милићевић, Злата Кашић, Наталија Каностревац, Игор Крњић, Марија Ристић, Теодора Лопатић, Горан Стојановић и Никола Стјепановић.


About the Author: