Комедија „Упознај мог тату“ гостује 15. марта

Глумци Тијана Печенчић, Срђан Карановић, Катарина Гојковић и Андрија Даничић одиграће 15. марта на сцени Градског позоришта Фоча комедију „Упознај мог тату“.

Комад је настао по истоименом тексту Алана Ејкборна, а адаптацију и режију потписује Сташа Копривица. Сценографију је осмислила Милица Станковић, а костим Дара Михајловић. Музику за представу компоновала је Ана Јошевски.

„Упознај мог тату“ је напета и динамична комедија забуне која се бави механизмом опсесивног лагања. Прича прати Грега, младог и перспективног човјека, ријешеног да се вјенча са Џини, женом својих снова. Он одлучује да све недоумице разјасни посјетом њеним родитељима, али то ће му промијенити живот. Јунаци ове приче, свако на свој начин, одбијају да се суоче са истином и проналазе најбизарбније могуће начине да од ње побјегну што даље. Кроз сукоб њихових личних верзија стварности, од којих ниједна није сасвим тачна, упознаћемо најтамније стране људске природе, али на веома забаван начин.

Представа је настала у сарадњи продуцентске куће „Како вам драго“ са Домом омладине и уз подршку  Секретаријата за културу Градске управе Београда и Удружења драмских уметника Србије.

Организатори гостовања у Фочи су бањалучка агенција „Вентуро“ и Музеј Старе Херцеговине.

Карте по цијени 10 КМ и 5 КМ за студенте (уз индекс) ускоро у продаји у Инфо центру Туристичке организације радним данима од 8.00 до 16.00 часова.

 


About the Author: