Ноћ музеја

Музеј Старе Херцеговине ове године се по девети пут придружио великој породици од неколико хиљада музеја који обиљежавају „Ноћ музеја“.
Улога манифестације је промоција музеја. На овај начин жели се повећати видљивост ове културне институције и нагласити важност њене улоге у служењу заједници и њеном развоју. Циљ Европске ноћи музеја је да се у неуобичајено вријеме, до касних вечерњих сати, музеј и његове збирке приближе свима, посебно млађој популацији. Тема овогодишње манифестације је „Музеји, одрживост и добробит“.
Програм овогодишње Ноћи музеја почињемо у 18 часова отварањем изложбе умјетничких радова „Под будним очима“ аутора Ранка Ковача, који је дао велики допринос развоју ликовне умјетности у нашем граду. Ова изложба један је од начина да га не заборавимо и памтимо његове заслуге.
У 20 часова у позоришту ће бити изведена представа „У агонији“ београдске продукције „Бео Арт“, настала по најизвођенијем Крлежином драмском тексту. Играју: Радован Вујовић, Марија Вицковић и Вучић Перовић.
Од 18 до 23 часа, врата Музеја биће широм отворена за посјетиоце који желе да обиђу сталне музејске поставке, присјете се прошлих времена и личности које су их обиљежиле.

About the Author: