Отварање изложбе „Фочански А3 формат“

Отварање изложбе „Фочански А3 формат“
У четвртак, 23. новембра, у галерији Музеја Старе Херцеговине, биће отворена изложба „Фочански А3 формат“.
Ово је друга година за редом да се организује ова врста манифестације, а њен циљ је да постане традиционална. Ове године окупља 27 сликара из БиХ, Србије и Црне Горе.
Идејни творац је академски сликар Данило Дачо Ивановић, који је поријеклом из Фоче а данас живи и ради у Норвешкој, у сарадњи са
сликарима из Фоче.
Намјера организатора је да афирмишу сликаре младе и средње генерације из региона, као и локалну ликовну публику.
„Ово је друга по реду Магија А3 формата, која Фочу уводи у повелико друштво градова који одржавају традицију излагања малог формата. Други корак још увијек је рано дјетињство манифестације која ће са сваким слиједећим сазријевати све док се њено корјење не ухвати за тле не баш богате културне сцене града. Одзив значајних умјетника из БиХ, Србије и
Црне Горе указује да се манифестација зачела на правом мјесту и да је прилично срећно изабрано окупљања баш око А3 формата, инспиративног по могућностима и изазовног по ограничењима“, истиче у рецензији изложбе Драгорад Драгичевић.
Изложба „Фочански А3 формат“ биће отворена у 19 часова у галерији Музеја. Позивамо посјетице да нам се придруже и да заједно уживамо у сликама и цртежима умјетника.

About the Author: