НАЈИГРАНИЈА ПРЕДСТАВА ТЕАТРА ВИХОР „ТЕШКО ЈЕ РЕЋИ ЗБОГОМ“ ГОСТУЈЕ 5. ДЕЦЕМБРА

Театар Вихор из Београда гостује 5. децембра 2022. у Градском позоришту Фоча са представом „Тешко је рећи збогом“ Мира Гаврана, коју је режирала Марија Липковски.

У најигранијој представи Театра Вихор, фочанској публици по први пут представиће се популарни глумци млађе генерације: Невена Вукес, Драгана Дабовић и Иван Михаиловић.

Сценографију је осмислила Марија Симовић, костиме „Искон мод“, а музику компоновао Марко Луис.

У драмском тексту „Тешко је рећи збогом“ гледаоци се сусрећу с необичним брачним троуглом. У динамичној причи пуној неочекиваних обрта „жртва“ и „прогонитељ“ замијенили су мјеста, „истине“ су постале „лажи“, а „лажи“ су постале „истине“.

Неки театролози овај Гавранов текст сматрају комедијом, неки мелодрамом, неки драмом – а у њему се све те одреднице сусрећу и испреплићу, позивајући глумце и редитеља на грађење снажне представе, не остављајући никога равнодушним.

Ако се слажете са тврдњом да су мушко-женски односи најважнији за нашу срећу и несрећу, онда ћете у овој представи истински уживати.

Цијена карте износи 10 КМ, а за студенте 5 КМ (уз индекс).  Карте се могу купити радним данима 8.00-16.00 ч у Инфо центру Туристичке организације.

Организатори гостовања су бањалучка Агенција Вентуро и Музеј Старе Херцеговине.


About the Author: