Армин Омеровић одржао радионицу глуме за младе

У оквиру пројекта „Умјетност остаје/Art remains“, данас је у Градском позоришту Фоча одржана радионица глуме за младе под вођством дипломираног глумца Армина Омеровића.

Ријеч је о пројекту који реализује Савјетодавни одбор младих при Амбасади Швајцарске у БиХ, у сарадњи са ПРОНИ Центром за омладински развој и Центром културе и младих Општине Центар Сарајево, којим се настоји указати на проблем одласка младих људи из БиХ.

„У Фочи смо данас снимили и радили радионицу глуме, превасходно са темом одласка младих, да видимо њихове ставове и приче. Будући да ћемо снимити један филм о свему овоме, ми ћемо кроз умјетничке кадрове скренути пажњу на ту тему. Желимо да овим путем добијемо мишљење младих, шта они мисле о тој проблематици – да ли би жељели да оду и зашто, да ли би жељели да остану и зашто сматрају да би требали да останемо овде, који су њихови ставови“, изјавио је Армин Омеровић, водитељ радионице и глумац Центра културе и младих Општине Центар.

Додаје да је приказивање филма, чији су актери  млади и талентовани учесници радионица из укупно 10 градова, планирано током наредне године.

„Потрудићемо се да филм буде емитован у сваком граду који је обухваћен пројектом. Тренутно смо обишли осми град, а имамо још два. Поред канала ПРОНИ организације и Швицарске амабасаде ми ћемо се потрудити да учесници који су глумци у филму, дакле актери, имају прилику да погледају оно што су испричали. Сваки град прича неку од својих прича. Овде у Фочи бавили смо се сновима као темом – снови младих људи о бољој будућности, маштању о нечем позитивном и оптимистичном“, појашњава Омеровић.

Поред Фоче, пројекат је реализован у Брчком, Бањалуци, Сарајеву, Палама, Прозору-Рами, Градачцу и Кисељаку, а предстоје гостовања Бихаћу и Сребренику.

Радионица у Фочи одржана је уз просторну подршку Музеја Старе Херцеговине.


About the Author: