СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НАТАШЕ МИЈОВИЋ

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НАТАШЕ МИЈОВИЋ

Поводом Свјетског дана музике, у уторак, 21. јуна са почетком у 19.30 ч у атријуму Музеја Старе Херцеговине биће одржан солистички концерт наше суграђанке Наташе Мијовић (гитара).
Гошћа концерта је пијанисткиња Надежда Мастило, ученица 2. разреда Средње музичке школе из Требиња.
Програм концерта чине композиције из епохе барока, класицизма и романтизма.
Мијовићева је рођена 2003. године у Фочи, гдје је завршила Основну музичку школу, а потом и Средњу музичку школу „Требиње“, у класи професора Горана Перишића. Током основног и средњег образовања освајала је бројне награде на такмичењима и фестивалима у дисциплини соло гитара, почев од Републичког такмичења, преко интернационалних фестивала у Сарајеву, Источном Сарајеву, Бијељини и Црној Гори. Истакла се и из упоредног клавира на такмичењима у Новом Саду и Смедереву. Такође, похађала је мастеркласове и семинаре гитаре код Војислава Ивановића, Ђанија Шехуа, Данијела Церовића, Пабла Менендеза…
Учествовала је у великом броју јавних наступа, интерних часова и концерата, као и на пројекту „Музички дијалог за 10“ Музичке академије Универзитета у Сарајеву, у којој планира наставити образовање у класи професора Данијела Церовића, на одсјеку гитаре.
Концерт се реализује у организацији Музеја Старе Херцеговине, а улаз је слободан.
Добро дошли!


 

About the Author: