„Светозар Т’рећи“ насмијао фочанску публику

Млади глумац Иван Перковић синоћ је на сцени Градског позоришта Фоча одиграо комичну монодраму „Светозар Т’рећи“, насталу према тексту Љиљане Браловић, а у режији Михаила Костадинова.
Иако глуми осамдесетогодишњег старца, оснивач и глумац НАСТеатра из Горњег Милановца публици је увјерљиво и емотивно дочарао лик српског сељака који је доживио клиничку смрт, али све чује и види.
„Током клиничке смрти Светозар види и чује и оно што не би требало. Највећа комедија настаје када се он пробуди и када се његови ближњи више уплаше када виде да је жив него када је умро, јер знају шта су причали“, објашњава Перковић.

Публика је смијехом испратила Светозарево приповиједање о ситуацијама са женом Станом, комшиницом Босом, тројицом синова и братом Живорадом, кроз које је спознао праву природу њиховог односа, те осудио сваки вид лицемјерства и претварања.

Извођење представе која је освојила награду за најбољу монодраму на 44. Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну и 24. фестивалу МЕФЕММ у Источном Сарајеву награђено је дуготрајним аплаузом.
Публика је имала прилику да гледа 177. извођење монодраме, у оквиру мини турнеје у Републици Српској. Након гостовања у Дервенти, Добоју и Фочи, слиједи извођење у Источном Новом Сарајеву.


About the Author: