ИЗЛОЖБА ЛИКОВНЕ СЕКЦИЈЕ „ART IN MEDIAS RES“

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНЕ СЕКЦИЈЕ „ART IN MEDIAS RES“

У галерији Музеја отворена је изложба слика и цртежа Анице Никовић, ученице 3. разреда и Срђана Кунарца, ученика 4. разреда Гимназије у Фочи. Представљено је око двадесет уља на платну и исто толико цртежа углавном рађених тушем. Доминирају различити мотиви. Аница се држи класичних, док код Срђана преовладавају мотиви из стрипа и фантастике. Истичу да су слике одраз и рефлексија њихове личности, да оне представљају њих као особе, али и њихово одрастање у Средњошколском центру у Фочи.

„Све слике и цртежи су битни нама као умјетницима, зато што ће нас сјећати на период када смо вриједно радили у нашем атељу и сјећаће нас на све снове које смо жељели да остваримо у том периоду и нашу жељу да квалитет буде што већи“, истакао је Срђан Кунарац на отварању изложбе.

„Ова изложба је једна врста храбрости, зато што ми кроз ове цртеже показујемо себе, свака боја и сваки потез је једна црта нашег карактера. Сви ови радови су наши аутопортрети. Желимо да покажемо како су млади у нашој заједници активни и да у будућности нећемо бити пасивни чланови друштва, да ћемо бити они који мијењају друштво, они који доносе промјене, они који заправо нешто раде“, додала је Аница Никовић.

Велику захвалност дугују професору Ранку Ковачу, јер без његовог учења и утицаја ово не би било могуће. Он већ деценију и по проналази младе таленте и стрпљиво ради са њима. Многи од његових ученика и полазника секције данас су млади и успјешни људи широм свијета.

Сарадња Музеја и ликовне секције „Art in medias res“ траје више од десет година. Већ је постала традиција да чланови ове секције своје суграђане обрадују изложбом у јуну мјесецу у галерији Музеја. До сада су кроз ову секцију прошли бројни ученици, који су након средње школе наставили своје ликовно образовање.

Изложба у галерији Музеја биће отворена наредних десет дана.


About the Author: