МУЗЕЈ СТАРЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ ДОПУЊУЈЕ ПОСТАВКУ „ФОЧА У ПРОШЛОСТИ“

МУЗЕЈ СТАРЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ ДОПУЊУЈЕ ПОСТАВКУ „ФОЧА У ПРОШЛОСТИ“

Позив грађанима да донирају предмете или фотографије из социјалистичког периода Југославије

DSC03081

Позивамо грађане уколико имају предмете или фотографије из социјалистичког периода бивше Југославије, односно из периода педесетих до осамдесетих година прошлог вијека, да их донесу у Музеј Старе Херцеговине гдје ће бити узети подаци о предмету или фотографији и након скенирања враћени власнику. Уколико заинтересовани грађани поменуте предмете или фотографије желе поклонити Музеју, наша установа ће исте поклоне похранити у депо Музеја и повремено излагати, уз напомену о поријеклу експоната.

Тражени предмети или фотографије потребни су за допуну већ постојеће поставке Музеја „Фоча у прошлости“, а најпожељније је да се односе на омладинске радне акције, Партизанску олимпијаду, културне и друге манифестације из поменутог периода као што су концерти, испраћаји у војску, спортска такмичења, полагање пионирске заклетве, школске приредбе и излети, обиљежавање Дана борца и 29. новембра, дочек Нове Године и слично.

Тражени предмети и фотографије, новински чланчи, униформе и пионирска одијела, беџеви, сувенири и остало, могу се донијети у Музеј сваког радног дана од 7 до 15 часова. Пожељно је да се доставе у Музеј најкасније до 15. априла текуће године.

About the Author: