Представа „Светозар Т’рећи“

Глумац и оснивач „НАСТеатра“ Иван Перковић одиграо је синоћ у Градском позоришту Фоча комичну монодраму „Светозар Т’рећи“, коју је режирао Михаило Костадинов по тексту пјесникиње Љиљане Браловић.

Представа кроз лик српског сељака Светозара и обиље хумора даје одговор на питање колико ћемо коме недостајати када нас не буде било, што је посвјесна жеља сваког човјека.
„Играм лик Светозара, старца који доживи клиничку смрт и притом све може да чује и види, и оно што не би требало, али никако не може дати знак да је жив. Потом Светозар сам прави свој сандук јер је чуо да ће га сахранити голог што он, наравно, не жели. Можда је то најпикантнија чињеница која га је највише погодила. У питању је црни хумор, то је оно што наш народ воли највише“, изјавио је Перковић након првог гостовања у Фочи.

Наводи да је на нашој сцени уприличено 92. извођење овог комада, те да публика током двије године извођења, готово увијек, добро реагује на ову представу.
„Представа је свуда јако добро прихваћена. Публика се смеје на истим местима и лепо прати представу која је, у суштини, поучна. Човек треба у овом брзом времену да сачува душу, то је главна порука представе, а то је Браловићева јако лепо ‘умотала’ у комедију“, наглашава Перковић.


„Светозар Т’рећи“ прва је званична представа „НАСТеатра“ из Горњег Милановца, који је основан да афирмише лик и дјело пјесника Момчила Настасијевића. Театар тренутно има у продукцији пет представа, а Перковића 29. јуна очекује извођење „Светозара Т’рећег“ на 44. Фестивалу монодраме и пантомиме у Земуну.

About the Author: