Изложба полазника Љетне школе цртања

Изложба полазника Љетне школе цртања

Љетња школа цртања у Музеју Старе Херцеговине окупила је 14 полазника. Радили су три дана у јутарњем и вечерњем термину. Након 12 сати активног цртања, нацртали су око 50 цртежа сувом оловком и угљеном. На цртежима преовладавају мотиви из сталних поставки Музеја, али има и портрета и ликова из цртаних филмова.

-Дјеца су показала изузетан таленат и велику посвећеност, за кратко вријеме су напредовали и сваки савјет су упијали као сунђери, – рекао је академски сликар, Владимир Милановић. Он је додао да очекује да ће оваквих школа и радионица бити више, јер очигледно интересовање дјеце постоји.

-Улога Музеја је, поред учења о прошлости и отварања видика за нове идеје и нова истраживања, промоције и његовања умјетничких вриједности, и активирање наше дјеце да се што више баве оваквим радом, – истакла је на отварању изложбе директорица Музеја, Душанка Станковић.

Изложба је изазвала велико интересовање наших суграђана. Учесницима Љетње школе цртања уручене су захвалнице, а диплому за најбољи рад добила је Анђела Ивановић.


About the Author: