Представа „Краљ жабац“

Глумци Дјечијег позоришта Републике Српске данас су у Градском позоришту Фоча на радост наше најмлађе публике извели представу „Краљ жабац“.
Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ и Играонице „Клинцоград“, те ученици нижих разреда основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ уживали су у извођењу луткарске представе националног театра Српске, настале по мотивима познате бајке браће Грим.
Комад је настао 2014. године под умјетничком палицом редитеља Славча Маленова из Софије, који је на сцену ДП РС претходно поставио неколико успјешних комада.
„Представа ‘Краљ жабац’ ускоро пуни 10 година играња. Са овом представом путовали смо диљем БиХ. Част нам је да смо први пут дошли у Фочу, да за дјецу Фоче одиграмо двије представе“, изјавила је глумица ДП РС Свјетлана Андрић, која у представи тумачи лик Принцезе.
Додаје да представа прати причу принцезе и жапца, односно њихово пријатељство које прераста у љубав.
„Представа на крају има сретан крај, као и свака бајка“, наглашава Андрићева.
Глумац Саша Терзић испричао је да представа има интеракцију са публиком, прати познату и вјечну причу, а дјеца је увијек прихватају како треба.
„Представа је танана и њежна, и тако је лијепо урађена јер је режирао врхунски редитељ из Бугарске. Нас троје је играмо са радошћу и дјеца је стварно лијепо прихватају“, истиче Терзић, који тумачи ликове Баре, Краља и Слуге.
Улоге Жапца, Принца и Слуге игра Ђорђе Јанковић.
Ријеч је о првом гостовању Дјечијег позоришта Републике Српске на нашој позоришној сцени, која дјелује при Музеју Старе Херцеговине, а током наредне године планирано је гостовање других представа са репертоара ДП РС.

About the Author: