Премијера представе “Балкански шпијун“ Студентске позоришне трупе

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ “БАЛКАНСКИ ШПИЈУН“ СТУДЕНТСКЕ ПОЗОРИШНЕ ТРУПЕ

Премијера представе “Балкански шпијун“ Студентске позоришне трупе из Фоче биће изведена 1. априла (петак) у 19.00 часова на сцени Градског позоришта Фоча.

Комад рађен по тексту Душана Ковачевића, у режији Мирјане Радовић, базира се на патолошкој опсесији главног лика Илије Чворовића, који сматра да је  његов подстанар, заправо, шпијун уметнут од стране империјалистичких сила да разори земљу. Кроз низ сцена видимо све већу опсједнутост Илије својим подстанаром, уз погрешну интерпретацију подстанарових поступака. Илија цијели живот посвећује једној идеологији и, на крају, умире не одступајући од својих начела.

Улоге тумаче: Дејан Радовић (Илија), Злата Кашић (Даница), Владимир Тешан (Подстанар), Никола Стјепановић (Ђура) и Теодора Лопатић (Соња). За тон је задужена Наталија Каностревац, а за свјетла Анамарија Каностревац.

Комад се изводи уз сагласност и одобрење за коришћење ауторских права познатог драмског писца Душана Ковачевића, уз жељу да сви учесници уживају у току припреме представе и да је изведу на задовољство публике.

„Био је велики изазов режирати комад који је препознатљив по бројним позоришним извођењима и филмској екранизацији. Трудили смо се да на реалистично-комичан начин прикажемо сву агонију Илије Чворовића. Припрема комада је била интересантна јер су  ликови карактерно супротни  личностима глумаца који их играју“, каже предсједница трупе и режисерка Мирјана Радовић.

Радовићева се у име трупе захваљује Медицинском факултету који им је уступио просторије за одржавање проба у зимском периоду.

Цијена карте износи 2 КМ, а исте се могу купити на дан извођења представе у билетарници позоришта.

About the Author: