У суботу гостовање представе „У агонији“

Представа „У агонији“, по истоименој драми Мирослава Крлеже, у режији и адаптацији Ане Ђорђевић, биће изведена у суботу, 13. маја на сцени Градског позоришта Фоча.
У овој драми из 1928. године о несрећној људској судбини коју немилосрдно мељу друштвене конвенције, политичке промјене и разноразне интимне несреће, играју Марија Вицковић (Лаура Ленбах), Радован Вујовић (др Иван Племенити Крижовец) и Вучић Перовић (Приповједач/Инспектор).
Представа не почиње уобичајено, свађом брачног пара Ленбах, у вријеме када Аустро-Угарске монархије више нема и када су припадници аристократије одједном морали некако да зарађују за живот и сналазе се у новим условима. У београдској продукцији „Бео арт“ недостаје цио тај први чин; свргнути Ленбах је већ извршио самоубиство, а Лаура покушава да се некако извуче из ове животне море са адвокатом Крижовцем, човјеком којег заиста воли до краја. За представу је значајно то што је редитељка Ана Ђорђевић није видјела као „епску причу о једној љубави“, већ као драму „у праскозорју модерних времена какве данас познајемо“.
Сценографију је урадила Миа Давид, костимограф је Адријана Пајић, док је о сценском говору бринула Дијана Маројевић.
Представа почиње у 20.00 ч. Карте по цијени 10 КМ могу се од 8. маја купити у Инфо центру Туристичке организације радним данима од 8.00 до 16.00 ч.

About the Author: