У четвртак гостује представа за дјецу “Дугоња, Трбоња и Видоња” Народног позоришта Ужице

Глумци Народног позоришта Ужице одиграће у четвртак, 27. априла, представу за дјецу “Дугоња, Трбоња и Видоња”, рађену по тексту Спасоја Ж. Миловановића, у режији Немање Ранковића.

Омиљена представа за дјецу говори о пријатељству и скреће пажњу на важну животну лекцију – да човјек не може ићи сам кроз живот, да сваком треба пријатељ на којег се може ослонити.

Улоге тумаче: Владимир Курћубић, Горан Шмакић, Момчило Мурић, Светислав Јелисавчић, Ана Бретшнајдер, Биљана Здравковић и Драгана Врањанац.

Бајка “Дугоња, Трбоња и Видоња” на сцену Народног позоришта Ужице постављена је 2011. године, 170 година након што је Карел Ербен написао и објавио у Прагу, и 56 година од прве представе по овој бајци за коју је текст написао и режирао Младен Широла у Загребу.

Представа ће бити изведена у два термина, у 12.30 (попуњен термин) и 14.00 ч, за ученике нижих разреда основних школа „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“, и малишане Играонице „Клинцоград“.

Остала заинтересована дјеца представу могу погледати у 14.00 часова (балкон), а карте се могу купити непосредно прије извођења у билетарници позоришта. Цијена карте износи 3 КМ.

Комад је намијењен дјеци узраста 5+, а извођење траје 45 минута.


 

About the Author: