Изложба „Визија“ аутора Бојана Видовића

Изложба слика и цртежа младог фочанског умјетника Бојана Видовића, под називом „Визија“, биће отворена у сриједу вече, 5. септембра у галерији Музеја Старе Херцеговине.
Након доброг пријема и отворених врата за галерије у Канади, гдје је боравио и излагао дјела у протеклом периоду, Видовић ће коначно дио сликарског опуса представити у Фочи, гдје тренутно живи и ради као самостални умјетник.
Говорећи о предстојећој изложби и њеном називу, Видовић је казао да умјетнику облици људског тијела служе да изразе различите страсти душе и да испоље оно што се догађа у уму, баш као што писмо служи да формира ријечи и изрази наше мисли.
„Ако узмемо у обзир да је сликарство у исто вријеме представа времена људског делања, сликар мора да има на уму типове ефеката који одговарају тим предузећима на исти начин на који пјесник чува идеју љутње, стидљивости, туге, радости, као и смијеха или плача, плашљивости и смјелости. Сва ова осјећања се морају чвршће утврдити у умјетниковом духу путем непрестане контемплације“, истакао је Видовић.
Овај млади сликар дипломирао је на Академији лепих уметности у Београду 2012. године. До сада је учествовао на више од 30 групних изложби, као и на бројним такмичењима у земљи и региону.
Изложба у галерији нашег Музеја биће отворена у 19 часова, а посјетиоцима ће бити доступна до 20. септембра. Позивамо љубитеље ликовне умјетности да својим присуством увеличају отварање изложбе. Добродошли! 

About the Author: