Изложба секције „Art in medias res“

Изложба секције „Art in medias res“

У галерији Музеја Старе Херцеговине синоћ је отворена изложба секције „Art in medias res“, на којој је представљено тридесетак радова насталих у току школовања у Средњошколском центру Фоча, под руководством професора Ранка Ковача.
Боса Дракул је, отварајући ову изложбу, казала да је атеље током протеклих пет година био мјесто гдје су ученици, стицајући нова пријатељства, нашли начин да његују умјетнички дух и културу у родном граду.
„Сада се растајемо јер смо матуранти али, наравно, планирамо и даље да се бавимо овим видом умјетности“, поручила је Дракулова, једна од седморо аутора генерације ’98.
Млада умјетница Љиљана Арсић уписала је Академију ликовних умјетности у Требињу гдје ће, већ у понедјељак, наставити своје усавршавање које је почело на крају основне школе.
„Бавим се сликарством од деветог разреда. У Музеју је изложено седам мојих слика, чија цијена зависи од формата, али и од саме слике“, истакла је Арсићева.
Сви радови настали су техником уље на платну, а млади таленти осликавали су пејзаже, мртву природу, актове и портрете.
Директорица Музеја Старе Херцеговине Сњежана Кунарац изразила је задовољство што јесења сезона у галерији Музеја почиње управо овом изложбом што доказује да у Фочи постоје млади људи чији таленат треба с поносом показати. Она је навела да су полазници ликовне секције, генерације ’98, већ неколико пута излагали своја дјела у музејској галерији, те да љубитељи ликовне умјетности имају прилику да до сриједе, 20. септембра, погледају њихове радове.


About the Author: