МЛАДИ ГЛУМЦИ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА ФОЧА НАСТУПИЋЕ У ВЛАСЕНИЦИ СА ПРЕДСТАВОМ „ЦИГАНИ, ИДЕМО!“

Млади глумци Аматерског позоришта Фоча наступиће у Власеници са представом „Цигани, идемо!“, у оквиру Фестивала драмског стваралаштва, који се одржава од 14. до 17. новембра. Ова драма, са елементима љубавне приче и мјузикла, рађена је по поеми „Цигани“ Александра Сергејевича Пушкина, у драматизацији и режији Бранке Грујичић.

Представа је настала у протекла два мјесеца, у оквиру реализације пројекта Омладинског и позоришног кампа и фестивала „АГОН 2019“, који имплементира Културна сцена „Мале ствари“ из Требиња. У комаду играју Малинка Дојчиновски, Јован Ћевриз, Петар Чанчар, Аница Никовић, Јана Вуковић, Божица Млађеновић и Урош Костовић. Сценографију и костиме осмислила је Милена Вуковић.
Премијера представе биће уприличена у петак, 15. новембра, у Средњошколском центру „Милорад Влачић“, а публика ће имати прилику да погледа још шест извођења. Поред фочанских аматера, у оквиру фестивалског програма наступиће позоришне трупе из Требиња, Вишеграда, Мостара, Какња, Завидовића и Власенице.
Стручни жири ће пратити четвородневни фестивал, те ће приликом затварања бити уручена признања за најуспјешније.
Пројекат се финансира средствима Интернационалне организације за миграцију, уз подршку УСАИДА. Дио пројекта који се реализује у Градском позоришту Фоча одвија се уз подршку Музеја Старе Херцеговине.


About the Author: