Одржан концерт соло пјевања Александре Комленовић “Пјесмом кроз Европу“

 

Концерт соло пјевања Александре Комленовић уз клавирску пратњу Вељка Мастила одржан је синоћ у дворишту Музеја Старе Херцеговине.

Концерт који носи назив „Пјесмом кроз Европу“ Комленовићева је извела први пут пред фочанском публиком, а представила се соло пјесмама композитора класичне музике и то на француском језику, италијанском, њемачком, чешком, руском, португалском, енглеском и српском језику. Гости концерта биле су ученице Средње музичке школе из Источног Сарајева Милица Ивановић и Бранка Дракул.

DSC03308

Бројна публика уживала је у композицијама класичних композитора од Дворжака, Фореа, Шуберта, Лобоса, Грига, Штрауса и Чајковског до домаћих композитора Јосипа Хацеа и Даворина Јенка. У другом дијелу концерта Комленовићева се представила опером „Summertime“ Џорџа Гершвина, композицијом “Memory“ из мјузикла „Мачке“ Лојда Вебера, те пјесмама „Somewhere over the rainbow“ из филма „Чаробњак из Оза“ и „La vie en rose“ од Едит Пјаф.

DSC03298

„Ја сам стварно презадовољна јер мислим да смо успјели да пренесемо емоцију на публику. Сада планирам да концерт који смо вечерас извели овде први пут представимо и у другим оближњим градовима, након чега планирам увести нови програм за сцену“, изјавила је Комленовићева.

Раденка Срндовић, замјеник начелника општине Фоча, казала је да наша публика треба више оваквих концерата, те да таленат наше суграђанке треба бити показан и у другим градовима.

„Ово је фантастично, нешто што треба чути. Оно што бих пожељела Александри, нашој врхунској умјетници, уз сво уважавање наше публике која је дивна и која је вечерас наградила Александру аплаузима, јесте да овај концер изведе и у Бањалуци, и у Београду, и у Бечу, јер штета је да и шира публика ово не чује“, нагласила је Срндовићева.

Александра Комленовић своју музичку каријеру започела је у Основној музичкој школи у Фочи на одсјеку за клавир, након чега се усавршавала на Музичкој академији у Источном Сарајеву на одсјеку за соло пјевање, а потом и на мастер студијама гдје је стекла звање мастера соло пјевања. Тренутно води Школу пјевања коју похађа 14 ученика, а која има пет нивоа.

Организатори овог концерта на отвореном били су Музеј Старе Херцеговине и Центар за културу и информисање.


About the Author: