Отварање изложбе умјетничких радова „Приче из душе“

Изложба умјетничких радова „Приче из душе“, ауторке Елизабет Хјуз Јовановић, отворена је у галерији Музеја Старе Херцеговине.
Елизабет Хјуз Јовановић казала је на отварању изложбе да инспирацију проналази у народној умјетности Русије, Украјине, Србије, Турске и БиХ, те да су њени радови колаж разноразних мисли, а правац коме припадају могао би се назвати надреалистичким приступом народној умјетности.
Ова млада ауторка, који живи и ствара у Фочи, поријеклом је из Бостона, а студије дводимензионалне умјетности завршила је у Пенсилванији. Своје радове излагала је у Њујорку, Пенсилванији, Колораду, а такође је дизајнирала колаборативне скулптуре за приватне догађаје у Чикагу. Њена изложба „Приче из душе“ представља мјешавину слика, цртежа и ручно рађене штампе, а заједничка нит која их повезује је истраживање унутрашњих емоција и начина на које оне могу бити визуелно приказане.
Изложба је продајног карактера и у галерији Музеја биће изложена до 13. јула, а може се погледати радним данима 7-18, и суботом 10-18 часова.

About the Author: