ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА

Изложба слика чији су аутори Славко Тушевљак, Данијела Новаковић и Борко Мочевић отворена је синоћ у галерији Музеја Старе Херцеговине.
Изложена дјела карактеришу различити опуси слика, ликовних техника и поетика које је троје умјетника стварало техникама уља на платну и лепенци, акрилика на платну и дасци, и комбинованом техником.
Вишеградски сликар и директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак казао је да су његова дјела највећим дијелом инспирисана класичном умјетношћу, али и градом из кога долази, као и ликовима и мотивима из Андрићевих романа.
„Изложба је интересантна посјетиоцима јер смо различити умјетници: има ту апстракције, импрезионизма и класичне умјетности. Одрастао сам уз једног умјетника који је обожавао класичну умјетост према којој сам и ја настројен“, нагласио је Тушевљак.
Млада умјетница Данијела Новаковић из Рогатице, коју је фочанска публика недавно имала прилику упознати путем изложбе на тему Великог рата, овај пут се представила занимљивим опусом портрета.
„То су портрети који су рађени раније, али сам одлучила да их практично склоним из ормара и представим публици како би и они могли да их погледају. Уједно, жељела сам да сагледам своју ондашњу енергију и сам поглед на портрет“, казала је Новаковићева. Особеност изложених портрета, додаје, лежи у моделима који су позирали јер се данашњи портрети, како каже, углавном базирају на фотографији, скицама или представи о неком лику.
Таленат сликара Борка Мочевића, који живи и ради у Источном Сарајеву, публици у Фочи представљен је опусом радова рађених акриликом на дасци, у великом формату.
Изложба је организована у оквиру Јануарских духовних и културних свечаности општине Фоча, а посјетиоцима Музеја биће доступна до краја јануара мјесеца.


About the Author: