ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ“

Глумци Студентске позоришне трупе из Фоче синоћ су на сцени Градског позоришта Фоча премијерно одиграли „Женске разговоре“, комедију рађену по истоименом тексту Душка Радовића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић.

Премијера је уприличена на дан текстописцовог рођења, а његове антологијске реченице у извођењу једанаесточланог студентског ансамбла побрале су бројне аплаузе публике. Глумци су испраћени овацијама, а предсједница Студентске позоришне трупе Мирјана Радовић није крила задовољство због успјешне премијере.
„Публика је савршено реаговала на комад, нису изостали аплаузи и овације. Радња представе је цијело вријеме држала интересовање публике, а кулминирала је задњих десетак минута, како је и било предвиђено. Тема представе је јако актуелна, тако да се свако могао пронаћи у бар једној реплици или исповијести, што је такође доприњело да публика доживи комад“, изјавила је Радовићева, која уједно тумачи једну од улога.

На сцени су дочаране различите карактерне личности, настале према комичној збирци кратких прича о мушкарцима и женама, у којој Душко Радовић представља жене: смијешне, љуте, очајне, слијепо заљубљене или разочаране – све оне умију најтоплије да воле.
Глумачки ансамбл представе чини 10 студената Медицинског факултета и један студент Православног богословског факултета из Фоче, од којих се већина придружила трупи на овогодишњој аудицији за пријем нових чланова.
„Велика ми је част што сам дио ове сјајне екипе, дивно смо се дружили током припремања представе. Ријеч је о тексту који се ‘провлачи’ годинама, а обрађује стандардне проблеме мушкараца и жена, и стереотипова који се јављају, а које смо ми изнијели на један хумористичан начин“, изјавила је Наталија Каностревац, студенткиња треће године Медицинског факултета у Фочи. Преостали ансамбл чине Злата Кашић, Милош Милићевић, Никола Стјепановић, Горан Стојановић, Игор Крњић, Ивана Дупљанин, Теодора Лопатић, Марија Ристић и Јован Лукач, док је за музику задужен Милан Јовић.
Млади глумци прво репризно извођење планирају током јануара мјесеца наредне године.


About the Author: