Ноћ Музеја

У суботу 18. маја у Музеју Старе Херцеговине обиљежили смо Међународни дан и Европску ноћ музеја. Овогодишња тема „Музеји за образовање и истраживање“ имала је за циљ да истакне значај музеја као динамичних образовних институција које његују и подстичу учење, откривање и разумијевање.
Програм је почео концертом награђених ученика Основне музичке школе из Фоче на републичком и међународним такмичењима, а настављен је радионицама за дјецу. Малишани су цртали омиљене предмете из музеја и гостујуће изложбе о Јовану Дучићу. Затим је услиједио час цртања портрета са академским сликаром Данилом Ивановићем, а ученици основних школа нису крили одушевљење.
Све наше сталне поставке: Фоча у прошлости, др Ристо Јеремић, Фочански период НОБ-а, Етнографска поставка, Спомен соба и гостујућа изложба „Јован Дучић – свом милом Требињу – трагом једне визије“ биле су отворене за све посјетиоце од 18 до 23 часа.
Музеј Старе Херцеговине ове године се по десети пут придружио великој породици од неколико хиљада европских музеја који обиљежавају „Ноћ музеја“.

About the Author: