Овације и аплауз за глумце представе „Упознај мог тату“

Сјајна глумачка екипа у саставу Тијана Печенчић, Срђан Карановић, Катарина Гојковић и Андрија Даничић синоћ је на сцени Градског позоришта Фоча одиграла комедију „Упознај мог тату“, насталу по тексту Алана Ејкборна, у адаптацији и режији Сташе Копривице.

Уиграни ансамбл са сцене је испраћен овацијама и аплаузом, чиме је успјешно завршена четвородневна турнеја представе „Упознај мог тату“ у Републици Српској. Гостовање у Фочи реализовано је након извођења у Бањалуци, Приједору и Источном Сарајеву, у организацији бањалучке Агенције „Вентуро“.

„Први пут сам у Фочи, драго ми је што сам ту, исто као и мојим колегама из представе. ‘Упознај мог тату’ је један стари британски комад из шездесетих година, који ми играмо баш у том стилу шездесетих, са једним необичним заплетом и комедијом забуне између четворо ликова. Ја играм Грега, младог момка који се заљубио и решио да ожени Џини, али постоји нешто у њеној прошлости што га копка. Он би волео све да сазна, тако да одлази код њених родитеља да се упозна са њима“, изјавио је глумац и продуцент представе Андрија Даничић.

Представа се налази на редовном репертоару београдског Позоришта Славија и ускоро се ближи њено стото извођење.

„Досад смо имали преко 90 извођења, представа је увек пунила сале. Настала је у марту месецу 2015. године, у продукцији ‘Како вам драго’ коју сам основао. Некако успевам да балансим између послова глумца и продуцента, мада није лако. Продукцијом сам почео да се бавим зато што су ми се свиђале неке улоге, нисам хтео да чекам да се те улоге десе, па ми остали дио посла није тешко падао, али све више желим да сам само глумац и да сам део неког ансамбла“, наглашава Даничић.

Најмлађи члан ансамбла Тијана Печенчић, позната по улози Милице Зимоњић Зимче у ТВ серији „Војна академија“, екипи представе придружила се прије двије године, у улози Џини.

„У овој представи, можда, малу потешкоћу за глумце представља водвиљ јер је специфичан жанр, тако да је мени у том смислу, као млађем колеги, био мало већи изазов. Сама улога ми није била тешка. Заиста, уживам да играм Џини. Некако сам је намаштала као једну малу Енглескињу која је сва врцава, пуна енергије, и баш се дубоко закопава у лажима. У својој машти проналази могућности изласка из свега тога и до краја не одустаје од своје лажи. Дакле, ‘прелази’ игрицу и на крају изговара: ‘Мама’. Тако да за њу нема границе“, изјавила је Тијана Печенчић.

Остале улоге тумаче Срђан Карановић, професор ФДУ-а Београд и Катарина Гојковић, кћерка легендарног Цунета Гојковића. Сценографију представе осмислила је Милица Станковић, а костим Дара Михајловић. Музику је компоновала Ана Јошевски.

Комад „Упознај мог тату“ бави се механизмима опсесивног лагања и пред публику доноси занимљив заплет приче младог љубавног пара.


About the Author: