АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ ФОЧА УЧЕСНИК ОМЛАДИНСКОГ ФЕСТИВАЛА „АГОН 2019“

АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ ФОЧА УЧЕСНИК ОМЛАДИНСКОГ ФЕСТИВАЛА „АГОН 2019“

КОМЕДИЈА „ПАРЛАМЕНАТ“ 28. АВГУСТА ПРЕМИЈЕРНО ПРЕД ПУБЛИКОМ У ТРЕБИЊУ

У Градском позоришту Фоча у току су завршне пробе представе „Парламенат“ Аматерског позоришта Фоча, која ће премијерно бити изведена 28. августа с почетком у 17.00 часова у Дому младих Требиње.
Представа се изводи у оквиру Омладинског фестивала „АГОН 2019“, који ће у Требињу од 25. до 31. августа окупити младе глумце из Требиња, Вишеграда, Мостара, Завидовића, Какња и Власенице. Седам позоришних трупа конкурисаће за фестивалске награде и признања, а Аматерско позориште Фоча наступиће са комедијом рађеној по тексту Бранка Радуловића, у адаптацији и режији Бранке Грујичић и Милене Вуковић.
„Парламенат“ се бави предизборним данима у једној црногорској породици, након што се Милуша, главна јунакиња, кандидовала за посланика у парламенту. У адаптацији Аматерског позоришта Фоча, разрађени су ликови којима аутор није посветио пажње, а на сцени су приказане њихове амбиције и страхови.
Улоге тумаче Малинка Дојчиновски, Петар Чанчар, Божица Млађеновић, Јован Ћевриз, Урош Костовић, Аница Никовић и Јана Вуковић.
Фестивал у Требињу дио је пројекта који имплементира Културна сцена „Мале ствари“ из Требиња, захваљујући средствима Интернационалне организације за миграцију (ИОМ), уз подршку УСАИД-а. Учеснике поред фестивалских активности очекује и седмнодневно учешће у глумачком кампу у Требињу, гдје ће око 70 омладинаца, заједно са својим водитељима, учити основне елементе глумачке умјетности у оквиру радионица које ће водити глумице Народног позоришта РС Слађана Зрнић и Милка Брђанин.
Градско позориште Фоча, и Музеј Старе Херцеговине при коме дјелује наведено позориште од 2014. године, пружили су подршку реализацији дијела пројекта у Фочи.

 

About the Author: