НОЋ МУЗЕЈА, СУБОТА, 18. МАЈ

НОЋ МУЗЕЈА, СУБОТА, 18. МАЈ

У галерији Музеја Старе Херцеговине у суботу, 18. маја с почетком у 19.00 часова биће отворена изложба фотографија „Трагом душе“, на којој ће бити представљено 40 побједничких фотографија природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске.

 

Фотографије су награђене у оквиру истоименог фотографског такмичења из 2017. и 2018. године, одржаног у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске. Уз изложбену поставку су укључени и енциклопедијски чланци о добрима представљеним на фотографијама, а посјетиоци Музеја ће путем једноставног скенирања QR кодова моћи да прочитају и науче више о споменицима којима је ова изложба посвећена.


Отварање изложбе организује се у оквиру Ноћи музеја, значајне културне манифестације која се у Музеју Старе Херцеговине обиљежава од 2015. године, када је ова установа уврштена у велику европску породицу музеја.
У Ноћи музеја QR кодови ће по први пут бити постављени и на одређеним експонатима наших сталних поставки, што је резултат учешћа у пројектном моделу ГЛАМ програма Викимедије РС.

Након отварања изложбе, све до 23.00 часа, врата Музеја биће широм отворена за посјетиоце који желе да обиђу сталне музејске поставке, присјете се прошлих времена и личности које су их обиљежиле.
Добро дошли!


About the Author: