Отворена изложба дјечијих радова

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДЈЕЧИЈИХ РАДОВА

Пред великим бројем посјетилаца, синоћ је отворена изложба дјечијих ликовних радова. Изложени су  радови ученика ОШ „Веселин Маслеша“ од шестог до деветог разреда. Допринос изложби дали су и ученици из подручне школе Брод на Дрини.

-Ово је прва колективна изложба ученика ОШ „Веселин Маслеша“ у Музеју Старе Херцеговине и надамо се да ће прерасти у традицију. Допринос изложби дали су и чланова Сервис центра „Трачак наде“. На нама је да ову талентовану дјецу подржимо у  њиховом труду, раду и креативности, – истакла је на отварању изложбе, директорица Музеја, Душанка Станковић.

Из ОШ „Веселин Маслеша“ истичу да ће  и даље наставити да подржавају овакве идеје и да пружају подршку ученицима у њиховом раду.

– Посебну захвалност дугујемо наставнику Бојану Видовићу, чија је ово идеја била и уз чији труд је и реализована, – рекао је директор школе, Блашко Трифковић.

Изложено је око двјесто радова, рађених различитим техникама.

– Дјеца су јако талентована. Нисам могао да вјерујем да дјеца из шестог разреда тако добро цртају и сликају. Дошао сам на идеју да направимо изложбу и прикажемо тај таленат нашим суграђанима, – рекао је академски сликар Бојан Видовић, који је у Музеју Старе Хецеговине  до сада излагао два пута, једном заједно са Удружењем ликовних умјетника „Тон“, а други пут се публици представио самосталном изложбом.

 Изложбу дјечијих радова  сви заинтересовани грађани могу погледати до краја априла.

About the Author: