Изложба слика „Ликовни умјетници своме завичају“

Изложба слика „Ликовни умјетници своме завичају“

 

Изложба слика „Ликовни умјетници своме завичају“ отворена је данас у галерији Музеја Старе Херцеговине.
У организацији Бошњачке заједнице културе „Препород“ из Сарајева, представљено је 13 дјела инспирисаних завичајем, чији су аутори умјетници поријеклом из Фоче: Сеад Черкез, Исмет Чаушевић, Менсуд Кечо и Фатима Омербашић.
Отварајући ову изложбу, професор Хасан Балић је испред БЗК „Препород“ казао да изложба носи поруку о животу у заједништву као једином правилном путу.
„Сликари су надарени људи који могу много боље од нас, попут музичара класичне музике, пребродити вријеме и простор, и у тај простор увести човјека који је људско биће, које се не зна увијек добро и правилно да оријентише. Ова изложба треба да напомене да се правилно оријентишемо и да изаберемо правилан пут“, истиче Балић.
Професор Сабахудин Хаџиалић је испред Асоцијације независних интелектуалаца „Круг 99“ казао да су подржали ову активност како би се она заједнички реализовала на подручју цијеле БиХ, у оба ентитета.
„Ово је изложба са шарениколикошћу жанрова, јер овде видимо наиву, модерну и постмодерну, чак и графику, и показује довољно да имамо снаге да будемо заједно. Не чак ни једни с другима, него да будемо заједно“, наглашава Хаџиалић.
Замјеник начелника Општине Фоча Зоран Елез истакао је да умјетност, као област која не познаје границе, заправо повезује људе, те тако и ова изложба на симболичан начин говори о заједничком животу на овим просторима.
Изложба ће бити отворена до 5. октобра.

About the Author: