„МИСИЈА МОГУЋЕ“ НАГРАЂЕНА АПЛАУЗИМА

Сјајни глумачки тројац, који чине Алмир Чехајић Батко, Аида Буква и Мирза Мушија, одиграо је у понедјељак вече у Градском позоришту Фоча урнебесну комедију „Мисија могуће“.

Комад се бави нашом туробном свакодневицом, тривијалним стварима на које људи беспотребно троше енергију, са крајњим циљем који носи снажну поруку о важности сваког појединачног утицаја на околину и друштво.

Глумци су са сцене испраћени дуготрајним аплаузом, а о мотивима настанка и поруци ове ИМЕП-ове представе говорио је Алмир Чехајић Батко.

„Ми смо у УСАИД-овом пројекту добили задатак да се кроз једну представу обратимо свим људима који живе у БиХ. Мислим да сценарио и цијела прича представе довољно говоре о томе да би се људи, заиста, требали на један одређен начин да покрену, али не у неком револуционарном дијелу, него да ствари које посматрају поред себе забиљеже, ураде и покажу да нису само на овој планети да би боравили у својим кућама и становима, него да заиста учествују у јавном животу“, изјавио је Батко. Порука представе је, истиче, да је сваки појединац држава, те да је сваки човјек у БиХ подједнако важан.

Глумица Аида Буква казала је да свако извођење представе доживљава лично, јер поред њеног умјетничног садржаја, она носи и интелектуално-социјалну црту.

„Мислим да се сви ми можемо пронаћи у неком од елемената представе, у неком осјећању и атмосфери. Мислим да је наш народ помало депресиван, затворен, да помало одустаје од себе, од свега. То је најжаливије, јер је човјек највише побијеђен кад сам каже: ′не могу, нећу, не заслужујем′. Мислим да је то задатак позоришта, да препознаје такве симптоме, и мени је јако драго што је ово едукативан пројекат, што је представа бесплатна, и што може свако да дође да је погледа“, поручује ова глумица.

Представа је током децембра мјесеца изведена у Мостару, Бањој Луци и Сребреници, а након Фоче слиједи гостовање у Горажду.


About the Author: