Отварање изложбе слика аутора Радмила Ковачевића и Драга Ивановића

Отварање изложбе слика аутора Радмила Ковачевића и Драга Ивановића

У оквиру Мајских свечаности општине Фоча синоћ је у галерији Музеја Старе Херцеговине отворена изложба слика чији су аутори Радмил Ковачевић и Драго Ивановић. Оба сликара чланови су Удружења ликовних умјетника „Тон“ из Фоче, а пред посјетиоцима Музеја изложено је преко 30 радова, рађених углавном техником уље на платну.
Заједничка изложба два сликара плод је пријатељства које датира још из основне школе, а мотив пејзажа нашао се на већини изложених слика.
„Заједничко нам је што, углавном, радимо пејзаже јер је управо пејзаж преокупација нашег ликовног стварања. Увијек сам био везан за природу желећи да је преко ликовне интерпретације што боље упознам. Природа је одувијек извор свих благодети којима човјек располаже, извор живота, здравља, исхране, љубави и љепоте, а ми на неки начин овом изложбом изражавамо нашу скромну захвалност према природи која је толико дарежљива. Она је неисцрпни извор мотива и богатства“, изјавио је Радмил Ковачевић. Њихове слике су, додаје, настајале у дужем временском периоду, оргиналне су и свака има своју вриједност.
Драго Ивановић посјетиоцима се представио са 18 радова на којима су мотиви обронака Јахорине, Романије и Зеленгоре, и остали мотиви природе из околине Пала и Фоче.
„Природа ми је највећа инспирација у раду, мада сам свјестан да никада не могу насликати све што желим. Технике којима радим су уље на платну, картону и различитим површинама, затим акрилик, а понекад и акварел“, нагласио је Драго Ивановић.
Отварајући изложбу директорица Музеја Сњежана Кунарац изразила је задовољство што управо овом поставком почиње учешће ове установе у обиљежавању Мајских свечаности.
Изложба је продајног карактера а посјетиоцима биће доступна до 17. маја, радним данима 7-18 и суботом 10-18 часова.

About the Author: