ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „СЛОВАЧКА-ВАШ КОМШИЈА“


ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „СЛОВАЧКА-ВАШ КОМШИЈА“

У галерији Музеја Старе Херцеговине синоћ је отворена изложба фотографија „Словачка-ваш комшија“, аутора Ладислава Струхара, којом су представљене природне љепоте и баштина Републике Словачке.

dsc04016

Замјеник амбасадора Словачке у БиХ Виктор Борецки је отварајући ову изложбу нагласио да се она организује у оквиру првог предсједавања Словачке у Европској унији, са намјером да публици приближи Словачку као пријатељску земљу.
„Неке од фотографија могу изгледати као да су снимљене у БиХ, јер БиХ нас Словаке понекад подсјећа на Словачку, и због тога смо радо ту“, казао је Борецки. 
Директорица Музеја Старе Херцеговине Бранка Драгичевић изразила је задовољство јер су у јубиларној години Музеја у њему изложене фотографије једног од најцјењенијих словачких умјетника из ове области.
„Драго нам је да управо овом изложбом завршавамо ову годину која је била веома успјешна за наш Музеј, јер је то година у којој смо обиљежили 60 година постојања, обновили зграду, организовали низ изложби концерата и предавања“, поручила је Драгичевићева.
За бројне посјетиоце уприличена је презентација и коктел са специјалитетима словачке кухиње. Изложба, чији је организатор ЛОТ тим словачких војника ЕУФОР-а у Фочи, може се погледати до краја новембра мјесеца.

 

 

 

 

 


 

About the Author: