MUZEJ POD NOVIM KOROVOM

MUZEJ POD NOVIM KOROVOM

Zgrada Muzeja Stare Hercegovine dobila je novu krovnu konstrukciju, čime je konačno riješen problem prokišnjavanja ove ustanove. Radovi vrijedni 30.000 KM počeli su krajem prošlog mjeseca, a sredstva su obezbijeđena iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2015. godinu.

DSC05440

Šef građevinske operative Goran Đuković izjavio je da su „Srbinjeputevi“, kao preduzeće sa najboljom ponudom, izabrani za izvođača radova, te da su radovi izvedeni u predviđenom roku.

„Urađena je kompletna zamjena rebrasto-azbestnog pokrivača koji je bio u veoma lošem stanju, tako da je na pojedinim mjestima došlo i do raspadanja krovnog pokrivača. muzejStavljen je crijep mediteran, zamjenjena je letva na kompletnom krovu, izvršeni su limarski radovi, zamijenjeni su horizontalni i vertikalni oluci, uvodne lajsne, a izvršena je i sanacija drvene potkovice sa odgovarajućom drvo zaštitom, što je i bilo dato u predračunu za ovaj javni poziv“, navodi Đuković.

Direktorica Muzeja Branka Dragičević istakla je da je zgradi Muzeja odavno bila potrebna rekonstrukcija jer dugi niz godina nije bilo ulaganja u ovu ustanovu. Sa rekonstrukcijom krova, istakla je Dragičevićeva, izložbene postavke i predmeti u depoima zaštićeni su od propadanja koje im je prijetilo prokišnjavanjem.

„Nadamo se da ćemo nakon krova zamijeniti stolariju i fasadu na zgradi. Aplicirali smo već za neke projekte i očekujemo da ćemo dobiti sredstva za fasadu, a od opštine očekujemo pomoć za zamjenu stolarije, kako bi u sledećoj godini kada obilježavamo 60 godina postojanja naše ustanove dobili nov izgled zgrade i na dostojanstven način proslavili ovaj važan jubilej“, poručila je Dragičevićeva.

About the Author: