Otvaranje izložbe „Diskrecija“


Otvaranje izložbe „Diskrecija“

U galeriji Muzeja Stare Hercegovine otvorena je izložba slika i crteža pod nazivom „Diskrecija“, čije su autorke Danijela Pajović i Milica Tresač iz Čačka. Riječ je o studentkinjama Fakulteta primjenjenih umjetnosti u Beogradu, čija je ovo prva samostalna izložba.

diskrecija webOve mlade umjetnice su pred posjetiocima u Foči pokazale kako su, kroz svoje radove, u skladu sa njihovim ličnostima, eksperimentisale sa različitim materijalima, tehnikama i tematikama.

Milica Tresač ističe da su insekti oduvijek bili predmet njenog interesovanja jer se, gledani pod uveličavajučim staklom, mogu poistovjetiti sa nekim drugim oblicima iz prirode. Dodaje da su njeni crteži rađeni sa iglom i koncem, dok su drugi radovi mješavina kolaža i otisaka miljea koje je umakala u akril.
Tematika Danijele Pajović bio je najintimniji dio svake stambene i javne arhitekture, a to je kupatilo. Ona se bavila njime isključivo sa svedenim koloritom i jasnim crtežom.

Izložba ovih interesantnih djela, od kojih su neka rađena na keramičkim pločicama, u oknima prozora i slično, može se pogledati do 28. aprila.

 


 

About the Author: