Vidovićeve slike pred posjetiocima u Torontu

VIDOVIĆEVE SLIKE PRED POSJETIOCIMA U TORONTU

Mladi slikar iz Foče, Bojan Vidović, zajedno sa šestoro umjetnividovicka iz Kanade, izložio je svoja djela u HB Studio Colab u Torontu. Riječ je o izložbi prodajnog karaktera, na kojoj se naš sugrađanin predstavio sa osam slika rađenih pretežno kombinovanim tehnikama.

“Tehnike koje preovladavaju na mojim slikama i crtežima su raznovrsne, a to su akrilik i olovka na kartonu, paint flomaster, suvi pastel, tuš, ugalj na papiru i ulje na platnu”, objašnjava Vidović. Pored njega, svoj likovni opus predstavili su Stanislav Plavčić, incijator projekta, kao i Martina Vrbanić, Nikola Rašević, Kate Laidlaw, Crafyy Chas Creations i Helena Beslic Tristle&Oak.

“Ovakav tip izložbi je idealan za umjetnika  jer pruža jedan veći nivo i profesionalniji pristup umjetniku kroz razmjenu iskustava, ali i pružanje novih informacija koje su važne u sferi umjetnosti, jer svi mi svojim likovnim doživljajem svjedočimo jednom vremenu u kom živimo”, ističe Vidović. Dodaje da je u studiju u Torontu izložena i njegova slika Rajski vrt, koja je krajem novembra mjeseca bila dio kolektivne izložbe Art salona u Torontu. Izložba u HB Studio Colab trajaće do daljnjeg i može se posjetiti svakog radnog dana 15-18 h u 87 Wade Aveniji u Torontu.

Vidović je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2012. godine, u klasi profesora Snežane Skoko i Dragana Zdravkovića. Učestvovao je na više od 20 grupnih izložbi kao i na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu. Njegova slika “Cvijeće Indonezije” čeka na svog kupca u Muzeju Stare Hercegovine, a od njenog prihoda finansiraće se obnova unutrašnjosti muzejske zgrade, u čiju svrhu je djelo poklonjeno.

 

 

 

 

 

 

About the Author: